Kotor Varoš dobio još jedan medij, veliki povratak radija

Kotor Varoš je poslije skoro dvije decenije dobio radio koji će emitovati cjelodnevni program, a riječ je o projektu preduzeća “PST” kojem je Regulatorna agencija za komunikacije BiH prošle godine dodijelila frekvenciju.

“PST radio je danas počeo da emituje program na frekvenciji 101,6 megaherca, a uskoro će početi sa emitovanjem i na internetu.

Vlasnik preduzeća “PST” Kotor Varoš Predrag Tešić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je ponosan što je nakon skoro 20 godina uspio da u Kotor Varoš vrati radio stanicu.

– Emitovaćemo program 24 časa dnevno i pokrivati signalom područje opština Kotor Varoš i Čelinac. Za sada smo počeli sa muzikom, a uskoro krećemo sa punim programom. Ponovo će naši građani putem radija moći da prate dešavanja i servisne informacije iz svoje i susjednih opština, a programska šema je prilagođena svim kategorijama slušalaca. Radio jedini od tradicionalnih medija nije poklekao pred naletom novih sredstava komunikacije i tehnologija i zato smo s nestrpljenjem čekali da uđemo u domove naših slušalaca. Bićemo informativni i zabavni i vjerujem da će 101,6 biti prva opcija slušalaca – istakao je Tešić.

Radiju Kotor Varoš je prije nepune dvije decenije oduzeta frekvencija i nikada nije obnovljena. Od tada u sklopu Centra za kulturu sport i informisanje djeluje Studio Kotor Varoš, koji emituje program samo u periodu od osam do 12 časova na osnovu saradnje sa Radijom RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*