Kotor Varoš dobio još 50.000 KM za izgradnju vodovoda

Za nastavak izgradnje vodovoda od Kotor Varoša prema naselju Podbrđe Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH odobrilo je još 50.000 KM.

Riječ je o dodatnom iznosu, a ovo ministarstvo je za izgradnju vodovoda, koja se odvija u tri faze, ukupno izdvojilo 150.000 KM.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan ističe da je prva faza uspješno okončana i da sada predstoji da bude urađena dionica do stanice za otkup mlijeka u Zabrđu.

– Uspjeli smo dobiti dodatna sredstva na novom javnom pozivu, koja ćemo iskoristiti da glavni transportni vod dovedemo do preduzeća „Sim Tehnik“ i do područne Osnovne škole „Sveti Sava“. Uvjeren sam da ćemo i kroz druge projekte i donacije obezbijediti neophodna sredstva za ovu kapitalnu investiciju – rekao je Sakan i dodao da su do sada obezbijeđene dvije trećine novca za ovaj projekat.

Sakan je naglasio da će izgradnjom vodovoda biti riješen problem neadekvatnog snabdijevanja pitkom vodom u mjesnoj zajednici Zabrđe. Radove u trećoj fazi ovog projekta izvode radnici Komunalnog preduzeća „Bobas“ iz Kotor Varoša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*