Kotor Varoš dobija budžet, inicijativa za proteste iz Vagana

Kotor Varoš bi 28. decembra trebao dobiti budžet za 2018. godinu koji je projektovan na 8,4 miliona KM.

Odbornicima Skupštine opštine Kotor Varoš razmatraće na toj sjednici i prijedlog rebalansa budžeta za 2017. godinu kojim je iznos u opštinskoj kasi povećan sa 8,3 miliona na 8,8 miliona maraka. Ovi dokumenti usvojeni su u formi nacrta na prošloj sjednici Skupštine opštine i sada bi trebalo da dobiju konačno zeleno svjetlo.

Skupštinski kolegijum odlučio je da na dnevni red uvrsti i nekoliko pitanja koja se tiču komunalija. Odbornici će razmatrati informacije o poslovanju komunalnog preduzeća “Bobas” i o snabdijevanju pitkom vodom iz gradskog vodovoda i njenom kvalitetu u 2016. godini, te nacrt odluke o komunalnom redu.

Na dnevnom redu je i informacija o poslovanju privrednih subjekata sa područja opštine Kotor Varoš u 2016, strategija dječije zaštite za period od 2018. do 2022. i program rada Skupštine opštine za iduću godinu.

Grupa mještana sa područja mjesne zajednice Vagani pokrenula je inicijativu za organizovanje protesta ispred zgrade opštine Kotor Varoš na dan zasjedanja parlamenta. Oni su izrazili nezadovoljstvo zbog izostanka planiranih ulaganja na području njihove mjesne zajednice u održavanje puteva, poljoprivredu, ruralni razvoj i turističke projekte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*