Kotor Varoš danas bez kocke, kladionice zatvorile vrata

Kotorvaroške kladionice zatvorile su jutros vrata u znak protesta zbog predloženog novog zakona o igrama na sreću za koji tvrde da će im nanijeti ogromnu štetu i ugroziti poslovanje.

Pomenutim prijedlogom se uvodi oštrije oporezivanje priređivača igara na sreću i daje veća uloga „Lutriji RS“, a biće razmatran na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS. Ovaj prijedlog izazvao je negodovanje kladionica u kojima tvrde da će im poslovanje biti ugroženo i da će morati da pribjegnu zatvaranju poslovnica i otpuštanju radnika.

– Obustavom rada želimo da skrenemo pažnju javnosti i poslanicima u Narodnoj skupštini RS i ukažemo na negativne posljedice po cijelu RS ukoliko dođe do usvajanja novog zakona o igrama na sreću. To su gubljenje radnih mjesta, prihoda u budžet RS, zatvaranje poslovnica i preseljenje svih onlajn priređivača igara na sreću u druge države – istakla su u sportskoj kladionici „Mocart“.

U kladionici „Vilijams“ ističu da nisu sigurni da li će uopšte uspjeti zadržati igrače iz RS i da će zbog novog zakona izgubiti igrače iz inostranstva.

– Novim zakonom kojim se zabranjuju uplate i isplate u internet igrama u poslovnicama direktno se ide na radnike i iznajmljivače poslovnih prostora. Novim zakonom nam se oduzimaju elektronske igre i ono malo što imamo od tih igara jer kod nas nisu ni zastupljene značajno, ali će direktno pogoditi velike priređivače tih igara koji isključivo profit ostvaruju putem elektronskih igara, kao sto wwin ostvaruje 95 odsto profita u onlajnu – istakli su u kladionicama „Vilijams“.

U ovoj kladionici su naveli da se za igrače ništa neće promjeniti jer će inostrane igrače preusmjeriti na novi sajt pod malteškom licencom i nadležnošću, jer će biti isplativije poslovati na Malti nego u RS.

– Igrače iz RS pozivamo da ostanu na sajtu wwin RS kako bi nam pomogli da zadržimo sve radnike i čekamo prihvatljiva zakonska rijesenja – poručili su u kladionici „Vilijams“.

Osim kladionica sa radom je u znak protesta prestalo i nekoliko priređivača drugih igara na sreću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*