Kotor Varoš bira mlade heroje i vi možete da ih predložite

Udruženje mladih “Heroj” Kotor Varoš raspisalo je poziv za nominacije kandidata za priznanja “Heroj grada” koja će i ove godine biti dodijeljena najuspješnijim mladim Kotorvarošanima.

“Heroj” bira heroje grada u sklopu Konvencije mladih koju ove godine organizuju po drugi put. Cilj tog događaja je prezentacija uspješnih mladih Kotorvarošana koji su se istakli u raznim oblastima svog djelovanja i na taj način bili ambasadori Kotor Varoša. Krajnja namjera je da svaki pozitivan primjer posluži kao motivacija mladima da postižu još bolje rezultate u svemu čime se bave.

– Zbog epidemije virusa korona bili smo primorani da odgodimo drugo izdanje Konvencije mladih koja je prvobitno planirana za april u sklopu obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš. Uprkos otežavajućim okolnostima nismo odustali od organizacije jer smatramo da je ovo veoma važan događaj koji ima ozbiljan potencijal da postane tradicionalan – rekao je predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

Termin održavanja još nije preciziran, a do tada građani mogu da predlažu potencijalne heroje grada.

– Sve što treba da urade jeste da nam dostave prijedlog osobe i kratko obrazloženje zašto je ona zaslužila simboličnu plaketu “Heroj grada”. Prijedloge mogu da dostave putem “Fejsbuk” stranice Udruženja mladih “Heroj”, komentara ispod teksta na portalu “Moj Kotor Varoš” ili lično predstavnicima našeg udruženja – pojasnio je Bojić.

Druga Konvencija mladih će ove godine biti održana pod pokroviteljstvom Fondacije “Mozaik” u sklopu omladinskih projekata i uz podršku opštine Kotor Varoš.

Mladim herojima grada prošle godine su proglašeni Biljana Petrović, Dragana Arsenić, Milan Đurić, Simo Borić, Božidar Božić i Stefan Pejaković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*