Kostić: Počela instruktivna nastava za srednjoškolce

Instruktivna nastava za učenike Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kotor Varošu počela je danas, a ovaj vid učenja primjenjen je zbog zatvaranja škole usljed opasnosti od virusa korona.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić rekla je za “Moj Kotor Varoš” da su instruktivnu nastavu organizovali u skladu sa preporukom Republičkog pedagoškog zavoda kako učenici ne bi ispaštali zbog prekida redovnog nastavnog procesa.

– Instruktivnu nastavu organizujemo putem zvaničnog sajta škole www.sscnikolateslakv.com. Na sajtu su objavljeni sedmični nastavni materijali i sadržaji, odnosno gradivo za sve predmete i profesore, a biće objavljivani novi svakog ponedjeljka. Pored toga objavljeno je i gradivo koje smo propustili u ovom periodu u kojem smo izostali sa nastave, odnosno od 11. marta 2020. godine – istakla je Kostićeva.

Ona je dodala da su učenicima dostupne i adrese elektronske pošte profesora putem kojih mogu da obave konsultacije i riješe nedoumice.

Kostićeva je zamolila učenike da se pridržavaju mjera koje su donijeli nadležni organi.

– Budite odgovorni prema sebi i drugima, učite i ne zaboravite svoju školu. Pokažimo svi zajedno odgovornost, solidardnost i ozbiljnost – poručila je Kostićeva.

Osim instruktivne nastave u srednjim školama, sa izvođenjem nastave na daljinu danas počinje i Univerzitet u Banjaluci. Univerzitet je obavio pripreme za korištenje platformi za elektronsko učenje putem kojih će studentima obezbijediti nesmetan pristup prezentacijama, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, kao i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa.

Na internet stranici Univerziteta u Banjaluci nalaze se uputstva za korištenje platformi, a postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima elektronskim putem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*