Korištenje rukavica više nije obavezno

Građani više nisu obavezni da nose rukavice, a nakon što je ranije ukinuta ta obaveza na otvorenom danas je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da one nisu obavezne ni u zatvorenom prostoru.

Obaveza nošenja zaštitnih maski i dalje ostaje na snazi i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

– U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da to čine zaštićeni maskom, te da obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge ukoliko ih nemaju i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju – saopšteno je iz Vlade RS nakon sjednice Republičkog šptaba za vanredne situacije.

Građani su obavezni da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske. U zatvorenim prostorijama pored fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, obavezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja. Zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu ostaje na snazi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*