Korićani vraćaju duh srećnih predratnih godina

Dugogodišnja želja bivših i sadašnjih mještana vlašićkog sela Korićani konačno je došla do ostvarenja, pa će ove godine uoči velikog pravoslavnog praznika Duhovi organizovati korićansku igranku koja je do rata bila jedan od simbola ovog pitomog sela.

Druženje je zakazano za 15. jun 2019. godine u prostorijama gdje je tradicionalna korićanska igranka održavana godinama.

– Želja nam je da nas se okupi što više u našem zavičaju bez obzira na generacijske razlike, vjeru i naciju i da evociramo uspomene i družimo se kao u dobra stara vremena. Namjera nam je da ovo ponovo postane tradicionalna manifestacija koja će biti održavana svake godine za Duhove – rekao je za “Moj Kotor Varoš” jedan od organizatora Vitomir Slavnić.

Prema njegovim riječima, poziv na igranku važi i za mještane susjednih sela koji su nekada rado dolazili na najljepšu igranku na platou Vlašića.

– Planirajući ovo druženje, u svakodnevnim razgovorima smo naišli na veoma pozitivne reakcije, a naročitu podršku smo dobili od predstavnika i mjestana Mjesne zajednice Korićani. Već sa svioh strana stižu potvrde dolaska Korićanaca u naše selo – istakao je Slavnić.

S obzirom da su mještani Korićana u ratnom vihoru raseljeni određeni su koordinatori u mjestima gdje ih danas najviše živi i kod kojih je moguće dobiti informacije – za Debeljake Boro Savanović (065 562 694), za Zalužane Boro Slavnić (065 902 889), za Prijedor Zoran Vujinović (065 575 563) i za Kotor Varoš Vitomir Slavnić (065 675 638).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*