Konkurs u školi u Šipragama poništen jer je namješten za direktorovu snaju

Republička prosvjetna inspekcija poništila je konkurs za prijem nastavnika razredne nastave u svojstvu pripravnika u Osnovnoj školi “Petar Kočić” Šiprage, jer su utvrđene nepravilnosti u konkursnoj proceduri.

Kontrola je uslijedila na osnovu žalbe kandidatkinje za to mjesto Emine Čirkić, koja je na konkursu završila tek četvrta, a prva je na osnovu sumnjivog bodoovanja bila snaja direktora škole Nikole Kurušića.

– Vanrednim inspekcijskim pregledom utvrđene su određene nepravilnosti u konkursnoj proceduri. Rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora naloženo je da bude ponovljena konkursna procedura u roku od 30 dana od dana prijema rješenja – navedeno je u rješenju republičkog prosvjetnog inspektora Tatjane Popović.

Čirkićeva kaže da sumnja da će i u ponovljenoj konkursnoj proceduri dobiti posao, ali ističe da joj je drago što je uspjela nešto da promijeni.

– Ustanovljeno je da su sporni bodovi koji su dodijeljeni na osnovu radnog staža, jer se radi o konkursu za pripravnika na neodređeno. Sporni su i bodovi na intervjuu, jer sam tu oštećena. Bodovi koji su mi oduzeti služili su da bude naštiman konkurs – ističe Emina.

Ona je sa prosjekom ocjena blizu deset i kao dupli stipendista republičkog Fonda “Dr Milan Jelić” završila tek četvrta na listi. Maksimalnih šest bodova na intervjuu, koji je presudio na konkursu, dobila je samo jedna osoba, a Emina tvrdi da je konkurs prilagođen kandidatkinji koja je direktorova snaja.

– Na konkursu je prošla djevojka koja već radi u toj školi i koja je imala najmanji prosjek ocjena tokom studiranja, ali je osvojila najveći broj bodova na intervjuu. Bodovali su radni staž, djevojci koja počinje da radi kao pripravnik.Osim toga ta djevojka je u rodbinskoj vezi sa direktorom – rekla je Čirkićeva.

Direktor Osnovne škole “Petar Kočić” Nikola Kurušić tvrdio je da je komisija pošteno radila svoj posao, da je sa bodovnom listom sve u redu, a da sa kandidatkinjom koja je dobila posao nije u rodbinskoj vezi i da samo imaju isto prezime.

emina-cirkic-rjesenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*