Konačno počelo asfaltiranje ulice Patrijarha Pavla u Novom naselju

Asfaltiranje ulice Patrijarha Pavla u kotorvaroškom Novom naselju počelo je danas i planirano je da kompletni radovi budu okončani do kraja godine.

Finalna faza uređenja i asfaltiranja jedne od najvažnijih i najprometnijih ulica u Novom naselju počela je sa velikim zakašnjenjem zbog kašnjenja u izvođenju radova koje je povjereno preduzeću “Planum” iz Teslića. Prvobitni rok za završetak posla vrijednog 310.000 KM bio je kraj septembra, ali će biti značajno probijen.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je tokom obilaska gradilišta da je ovo jedna od kapitalnih investicija planiranih budžetom u ovoj godini.

– Dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara. Osim postavljanja novog asfalta širine 4,5 metara i novih trotoara širine 1,5 metara, biće trajno riješen i problem oborinske kanalizacije. Ovo je jedna od najfrekventnijih ulica kojoj gravitira veliki broj stanovnika – rekao je Sakan.

Odbornik u Skupštini opštine Kotor Varoš Milorad Savanović rekao je da su stanovnici Novog naselja ovu ulicu označili kao prioritet.

– Mi smo našli način kako da obezbijedimo novac i realizujemo projekat koji je od velikog značaja za ovo naselje – istakao je Savanović.

Asfaltiranje je omogućeno zahvaljujući preusmjeravanju dijela novca od kredita koji je opština Kotor Varoš uzela u sklopu projekta oporavka od poplava. Osim asfaltiranja ulice, biće urađen trotoar i trajno riješen problem sa oborinskom kanalizacijom. (Fotografije preuzete sa www.centarzakulturukv.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*