Komunalna policija provjerava Kotorvarošane u izolaciji

Komunalna policija u Kotor Varošu od sutra će kontrolisati da li se osobe kojima je zbog virusa korona određena kućna izolacija pridržavaju te mjere.

Prema podacima kotorvaroškog Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu se u kućnoj izolaciji nalazi pet osoba. 

Ministar uprave i loklane samouprave RS Lejla Rešić najavila je da će sutra biti izdata naredba lokalnim zajednicama da komunalna policija kontroliše osobe kojima je određena kućna izolacija, odnosno da li su na lokaciji na kojoj treba da budu.

Rešićeva je rekla da će sutra biti izdate instrukcije svim lokalnim zajednicama šta znači smanjenje socijalnih kontakata kada su u pitanju građani i rad šalter sala.

Ona je navela da postoje načini da se smanji broj odlazaka na šaltere, jer je zakonski dozvoljeno da se zahtjevi podnose elektronskim putem, kao i da se dokumenta mogu na taj način vraćati.

Rešićeva je istakla da se većina lokalnih zajednica organizovala na način kako je to od njih traženo, a većina njih će početi zvanično od sutra da sprovodi i dodatne mjere dezinfekcije. 

– Tražimo od lokalnih zajednica da u ovom trenutku apsolutno shvate naredbe kao prioritet i da odmah krenu sa provođenjem bez odlaganja – rekla je Rešićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj u vezi sa virusom korona. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*