Komunalci u Kotor Varošu vanredno peru ulice i prazne kontejnere

Načelnik opštine Kotor Varoš i komandant Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan izjavio je da je na području opštine situacija u vezi sa prijetnjom od virusa korona stabilna i da nema mjesta za paniku.

Članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije su u stalnom kontaktu i prate situaciju u vezi sa pojavom virusa korona, te preduzimaju potrebne mjere prevencije u saradnji sa Domom zdravlja “Sveti Pantelejmon”, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Institutom za javno zdravstvo RS.

– Preduzeli smo preventivne mjere, posvetivši posebnu pažnju održavanju opšteg higijenskog stanja. Uputili smo dopis privrednim subjektima i javnim ustanovama, koje su već izvršile dezinfekciju vlastitih prostorija – rekao je Sakan i dodao da se redovno i detaljno održava higijena u Domu zdravlja i vrtiću.

Takođe, upućen je dopis pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima koji obavljaju poslovnu djelatnost da kontinuirano sprovode preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo RS u pogledu dezinfekcije vlastitih objekata, površina i sredstava javnog prevoza.

Radnici Komunalnog preduzeća „Bobas“ će večeras i sutra pojačati čišćenje gradskih ulica i kontejnera.

– Privredni subjekti nesmetano odvijaju proces rada uz povećane mjere higijene radnih prostorija, opreme i zaposlenih, a javne ustanove i preduzeća su obezbijedile dovoljne količine higijenskih sredstava za provođenje higijenske zaštite – poručio je Sakan.

Za ponedjeljak je zakazana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj će biti analizirano stanje na području opštine u vezi sa virusom korona.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da su osobe koje su u proteklih 14 dana boravile u zemljama zaraženim virusom obavezne da im se putem telefona jave na brojeve 051 785 506 radnim danom do 15.00 časova i na broj 051 785 704 popodne i vikendom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*