Koga je inspirisao Velimir Sakan

Bivši narodni poslanik, bivši delegat u Vijeću naroda i bivši savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Velimir Sakan tužbom protiv opštine Kotor Varoš kojom traži odštetu od skoro 5.000 maraka za štetu koju su na njegovom autu prouzrokovali psi lutalice dao je ideju brojnim političarima zašto sve mogu da podnesu tužbe i traže odštetu iz ovog ili onog budžeta.

Uspjeli smo da otkrijemo ko je sve pustio mašti na volju kad su u pitanju tužbe.

Milorad Dodik povukao je tužbu koju je podnio protiv Dodika Milorada zato što je izgubio vjeru u pravosuđe nakon što je u javnost dospjela afera “potkivanje“. Potpuno suprotno od Dodika postupio je, ko bi drugi nego Dragan Mektić, koji je podnio tužbu za klevetu protiv sebe. Zašto? Zato što mu je nedostajala još samo jedna do jubilarnih stotinu. Ne traži nikakvu odštetu.

Premijer RS Radovan Višković podnijeće tužbu protiv Federacije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH zbog štete koju RS trpi neravnopravnom raspodjelom sredstava od PDV-a. Hoće, majke mi!

Draško Stanivuković tužio je „Puteve RS“ zato što su izduvni gasovi iz vozila koja prolaze pored njegove roditeljske kuće oštetili kovanu ogradu. Traži besplatno parking mjesto za postavljanje štanda za potpisivanje peticija.

Nedeljko Čubrilović tužio je “Službeni glasnik RS” zbog kašnjenja u objavljivanju akata usvojenih u Narodnoj skupštini RS. Ne traži odštetu, već referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Udruženje “Jadovno 1941” tužilo je Udruženje novinara RS zbog tvrdnji da njihovi aktivisti ne mogu istovremeno biti i novinari i izvještavati sa godišnjica obilježavanja stradanja Srba u kompleksu ustaških logora smrti Jadovno-Gospić-Pag. Traže odštetu u stranoj valuti i da ubuduće članovi Udruženja “BH novinari” izvještavaju sa srpskih stratišta. Ali da ne nose nikakve bedževe.

Nikola Špirić tužio je visokog predstavnika Valentina Incka zato što mu prokišnjava stan u Beču. Traži gašenje OHR-a i zamjenu krovnih prozora.

Dr Vlado Đajić tužio je Grad Banjaluku zbog neizdavanja lokacijskih uslova za novi parking kod Univerzitetskog kliničkog centra RS. Traži da Bobi Stanarević bude gradonačelnik.

Zmaj od Šipova tužio je RS zato što mu tri krave nisu ostale steone čime mu je nanesena materijalna šteta od 3.000 KM, a odštetu traži od opštine Kotor Varoš. Angažovao je vještake i vjeruje da će opština stati iza toga. Budi Bog s nama. (Darko Momić Čkalja/izvor.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*