Knežević: Velika je čast nositi Medalju zasluga za narod

Velika je čast nositi Medalju zasluga za narod i ona za mene predstavlja jednako veliku obavezu u nastavku mog rada, kaže za MKV Slaven Knežević iz Kotor Varoša sumirajući utiske nakon što ga je povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike odlikovao predsjednik RS Milorad Dodik.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije kotorvaroškog Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” odlikovan je za samostalan naučno-istraživački rad iz oblasti islamologije, politikologije, geopolitike, sociologije i istorije, te za inovatorstvo u oblasti nuklearne fizike.

– Želim da zahvalim pojedincima i ustanovama koji su me na osnovu mog dugogodišnjeg rada predložili za ovo veliko i za moj rad značajno priznanje. To su akademik prof. dr Ostoja Đukić, direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš Danijela Kostić, predstavnik kotovaroškog SPKD “Prosvjeta” Filip Perišić, sekretar Skupštine opštine Kotor Varoš Snežana Jurić i mr ekonomskih nauka Đuro Krčić. S druge strane zahvaljujem i predsjedniku RS Miloradu Dodiku na iskazanom razumijevanju, povjerenju i podršci za moj budući rad. Nastaviću da radim u oblastima kojima sam se bavio i do sada, ali sada sa još većom predanošću, energijom i željom – kaže Knežević.

Njegova knjiga “Rat po mjeri Pentagona – Građanski rat u Siriji i Iraku” i više radova u kojima tragajući za istinom analizira složene istorijske događaje i činjenice naišli su na odlične reakcije. Novi plod njegovog rada stići će već u aprilu kada će svjetlo dana ugledati druga knjiga pod nazivom “Kako su srušili Jugoslaviju: Od 14. Kongresa SKJ do proglašenja nezavisnosti Kosova”.

– Ona će predstavljati krunsko djelo u kome će u jednu cjelinu biti objedinjeni svi vojno-politički događaji od početka osamdesetih godina prošlog vijeka do danas – rekao je Knežević.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš Danijela Kostić rekla je za MKV da su ponosni na Kneževića.

– Presrećni smo što je stigla velika nagrada za njegov temeljan i predan rad. Do kraja školovanja imaće svu moguću našu podršku, jer ovakvi ljudi se ne rađaju često – istakla je Kostićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*