Kazne za sve koji ne uklone privremene objekte i ogrev

Iz Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš pozvali su građane naselja Bregovi i ostalih u gradskoj zoni da do 1. aprila uklone svoje privremene objekte i deponovani ogrev sa javnih površina.

Poziv građanima je upućen u cilju uspostavljanja komunalnog reda i uređenja grada.

– Komunalna policija će od 1. aprla 2021. godine početi sa izdavanjem rješenja za uklanjanje objekata i deponovanog ogreva sa navedenog područja. Podsjećamo da je odlukom o komunalnom redu opštine Kotor Varoš zabranjeno zauzimanje javnih površina bez odobrenja nadležnog organa i deponovanje ogrevnog materijala – istakli su u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Kazne za one koji se ogluše o ovaj poziv su 100 KM za fizička lica, 300 za samostalne preduzetnike i pravna lica, te 3000 za pravna lica i 300 KM za odgovorno lice u pravnom licu.

– Zakon o komunalnoj policiji propisuje obavezno sankcionisanje do konačnog izvršenja ili primjenu odredbe o prinudnom izvršenju na trošak izvršenika putem trećeg lica. Iskreno se nadamo da će građani postupiti po ovom obavještenju i da ćemo zajedničkim snagama doći do ljepšeg i uređenijeg grada – naveli su u Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*