Kapacitet vrtića biće proširen, počela adaptacija novog prostora

Vrtić “Larisa Šugić” Kotor Varoš dobiće uskoro na korišćenje nove prostorije u objektu Centra za kulturu, sport i informisanje čime će djelimično biti riješen problem sa manjkom kapaciteta.

Prostorije se nalaze pored kino-sale i počela je njihova adaptacija za novu namjenu. Plan je da u tim prostorijama budu smještena djeca iz produženog boravka koja se trenutno nalaze u vrtiću kako bi bio oslobođen prostor za novu jasličku grupu. Trenutno se na listi čekanja nalazi više od 30 djece, a opremanjem ovih prostorija taj problem će djelimično biti riješen.

– Zbog velike zaposlenosti na području opštine Kotor Varoš imamo sve više zahtjeva za prijem djece, ali smo ograničeni prostorom. Opremanjem nove prostorije stvorićemo bolje uslove za djecu, smanjiti broj djece u mješovitoj jasličkoj grupi i olakšati rad vaspitačima – rekao je vršilac dužnosti direktora vrtića “Larisa Šugić” Mladen Tepić.

Kapacitet vrtića trenutno je maksimalno popunjen i u njemu boravi 126 djece, a u programu pripreme pred polazak u školu još 70 mališana. Već nekoliko godina govori se o potrebi proširivanja kapaciteta vrtića u Kotor Varošu, ali nisu urađeni značajniji pomaci jer je za izgradnju novog objekta potrebno izdvojiti značajan iznos novca.

– Još nismo obezbijedili dovoljno sredstava da opremimo novu prostoriju. Građevinske radove finansiramo sredstvima koje je odborila opština Kotor Varoš, a imamo obećanja od međunarodne organizacije “World vision” da će nam pomoći prilikom opremanja. Pokušaćemo pronaći dodatna sredstva kako bi prostoriju što prije opremili i stavili u funkciju – dodao je Tepić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*