Kanalizacija se izlila u Novom Naselju, mještani očajni

Kanalizacija u ulici 22. brigade u Novom Naselju ponovo se izlila, a više domaćinstava je prijavilo kvar, ali tvrde da su se u Komunalnom preduzeću “Bobas” oglušili na pozive da on bude saniran.

– Prijavljivali smo i ukazali na problem, ali nije bilo efekta. Kada treba naplatiti usluge i isključiti neplatiše onda su ažurni, a kada treba održavati mrežu i sanirati oštećenje ili pročepiti odvode onda nemaju vremena – rekao je za “Moj Kotor  Varoš” stanovnik ove ulice koji je u tri navrata prijavljivao ovaj problem.

Stanovnici se plaše da im u ljetnim danima prijeti opasnost od različitih vrsta zaraze, pa su odlučili da sami pokušaju riješiti problem. 

– Sami smo pročistili odvod, nismo vješti, teško je bilo, ali plašeći se zaraze odlučili smo da sami riješimo proble. Ne znam koliko je to dobro urađeno, ali voda se povukla. I dalje se, međutim, osjeća smrad, ali bar nema lokvi na putu – rekao je stanovnik ove ulice koji je želio da ostane anoniman.

Stanovnici ove ulice su i ranije imali isti problem i tada je intervenisalo komunalno preduzeće, ali sada to nije bio slučaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*