Jedinstvo Župljaninov adut za pobjedu

Kotorvaroški odbori stranaka koje čine vladajuću koaliciju na republičkom nivou odlučni su da na predstojećim lokalnim izborima preuzmu vlast i već sada su, sa izuzetkom jedne, potpisale koalicioni sporazum, te dale podršku socijalisti Slobodanu Župljaninu u trci za poziciju načelnika opštine.

Koalicioni sporazum potpisali su SNSD, SP, DNS i Ujedinjena Srpska. Izvan koalicionog bloka sa republičkog nivoa za sada je samo Demos.

Razgovori su urodili plodom i dogovorom o zajedničkom kandidatu. To na predstojeće izbore baca sasvim novo svjetlo i najavljuje vrelu jesen u Kotor Varošu i žestoku borbu Župljanina i po svemu sudeći aktuelnog načelnika Zdenka Sakana koji će najvjerovatnije ponovo biti kandidat SDS-a i PDP-a.

U Opštinskom odboru SP-a kažu da je Kotor Varoš spreman za promjene.

– Sporazumi koje smo potpisali definišu novu eru političkih odnosa u Kotor Varošu – kaže predsjednik Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predrag Tešić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš Goran Kušljić istakao je da su unutar partije sproveli široku raspravu u vezi sa kandidaturom za načelnika opštine i odlučili da podrže Župljanina kao čovjeka sa najvećim šansama za pobjedu.

Njegovo mišljenje dijeli i predsjednica Opštinskog odbora DNS-a Daliborka Kerezović Damjanović, navodeći da nisu imali dileme kada im je na sto stigao prijedlog. Prvi čovjek Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu Vladan Đekanović poručio je da ta stranka čvrsto stoji iza kandidature Župljanina. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*