Jedan od najbogatijih ljudi Evrope posjetio rodni Kotor Varoš

Najbogatiji čovjek u BiH i jedan od najbogatijih u Evropi Enver Moralić iznenada je posjetio rodni Kotor Varoš i sa poslovnim partnerima razgovarao o novim ulaganjima i projektima.

Iako je u 82. godini života, Moralićev radni tempo i energija su iznenađujući, pa i ne pomišlja da prikoči i iznova traži nove poslovne izazove.

– Moralić zbog velikih obaveza ne svraća često u Kotor Varoš, ali je i prilikom ove posjete pokazao da je preokupiran radom i kreiranjem novih projekata. Ovog puta su u fokusu bili hidroenergetski potencijali na području Kotor Varoša i Kneževa, a s obzirom da je Moralićev osnovni biznis poljoprivreda razgovarano je i o mogućnostima u tom sektoru – rekao je za MKV sagovornik upoznat sa detaljima Moralićeve posjete Kotor Varošu.

Nemoguće je nabrojati šta je sve u njegovom posjedu, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na oko 400 miliona evra. Moralićevo poslovno carstvo se proteže u nekoliko zemalja, a hemijske fabrike, rudnik nikla, vinogradi i ogromne površine poljoprivrednog zemljišta tek su dio ogromne poslovne imperije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*