Izložba i degustacija domaće hrane i pića u Kotor Varošu

Tradicionalna manifestacija “Gastro fest” biće održana večeras na gradskom trgu u Kotor Varošu. 

Ljubitelji tradicionalnih jela i pića, proizvoda zdrave hrane moći će da uživaju u ukusu i mirisu inspirisanim bogatom tradicijom. 

“Gastro fest, koji počinje u 17 časova, je najveća manifestacija ove vrste u Kotor Varošu, a u opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu da je cilj da taj status stekne i na regionalnom planu. 

– Cilj manifestacije je obogaćivanje turističke ponude i promocija turističkih potencijala opštine, izlaganje zdrave hrane i pića, prezentacija tradicionalnih zanata, narodnih rukotvorina, nakita i suvenira – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag Petrović. 

Manifestacija će imati takmičarski i izložbeni dio. U takmičarskom dijelu biće izabrana najbolja ponuda tradicionalnih jela i pića kotorvaroškog kraja izložena u etno stilu, najljepše uređeni izlog, najraznovrsnija gastro ponuda, najraznovrsnija ponuda pekarskih proizvoda, najraznovrsnija ponuda slastičarskih proizvoda i najraznovrsnija ponuda proizvoda zdrave hrane i pića.

Posjetioci će moći da degustiraju izložene proizvode, a biće održan i bogat kulturno-zabavni program. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*