Izgradnja i sanacija više mostova, obnova seoskih puteva

Više mostova biće sanirano i izgrađeno, a nekoliko putnih pravaca rekonstruisano u okviru projekta hitnog oporavka od poplava.

Koordinator projekta ispred opštine Kotor Varoš Goran Šebić rekao je za MKV da je vrijednost projekta veća od 900.000 KM.

– Biće sanirani mostovi u Šibovima u mjesnoj zajednici Zabrđe i na putu prema Kotoru. Projektom je predviđena izgradnja mostova na lokacijama u Kruševu brdu i u Laušima u mjesnoj zajednici Maslovare. Sanacija odrona i oštećenja biće izvršena na putnim pravcima Dabovci-Kuprešaci, Kotor Varoš-Vagani i puta u Grabovačkoj rijeci – istakao je Šebić.

Javni poziv za izbor izvođača radova raspisala je Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i on još traje.

– Finansiranje projekta hitnog oporavka od poplava biće implementiran putem kredita Svjetske banke. Mi smo odgovorni za nabavke, finansije, praćenje i ocjenu projekta. Planirano je da sanacija odrona i klizišta u opštini Kotor Varoš počne do 2. decembra 2016. i da bude završena do 31. januara 2017. godine – rekao je za MKV menadžer za nabavke u Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata Saša Stojaković.

Prema njegovim riječima ponuđači osim posjedovanja licenci za izvođenje građevinskih radova, odgovarajućeg osoblјa i tehničke opremlјenosti, moraju ispuniti i uslove koji se tiču finansija.

– Najmanji dozvolјeni prosječni promet od građevinskih radova u jednoj od zadnje tri godine je 430.000, a iznos likvidnih sredstava na raspolaganju 50.000 KM. Neophodno je i specifično iskustvo, odnosno realizovana najmanje dva slična ugovora sa pojedinačnim iznosom od najmanje 80.000 KM – pojasnio je Stojaković.

Opština Kotor Varoš je potpisnik ugovora sa Ministarstvom finansija o podkreditu, a ima i obavezu da pripremi tehničku dokumentaciju za projekte.

most-sibovi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*