Izdatke preporuke Kotorvarošanima za zaštitu od virusa

Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” i opština Kotor Varoš saopštili su povodom pojave korona virusa u Evropi i regionu da službe Doma zdravlja, a prvenstveno Higijensko-epidemiološka služba, provode mjere koje su propisale nadležne institucije i obavljaju svakodnevnu koordinaciju aktivnosti sa tim institucijama.

– Građanima opštine Kotor Varoš koji su na privremenom radu u Italiji i drugim zemljama gdje su registrovani slučajevi obolijevanja, a dolaze svojim kućama ili u posjetu rodbini preporučujemo da se, ukoliko nemaju simptoma infekcije, telefonski jave nadležnom porodičnom ljekaru koji će preuzeti zdravstveni nadzor u kućnim uslovima i koordinisati mjere za praćenje. Ukoliko imaju simptome poput respiratornim teškoća, povišene temperature, kašlja i otežanog disanja potrebno je da dođu u Dom zdravlja i jave se ljekaru – navedeno je u zajedničkom saopštenju za javnost Doma zdravlja i opštine Kotor Varoš. 

Građane su podsjetili da se pridržavaju preventivnih mjera koje se odnose na  održavanje lične higijene, provjetravanje prostorija i izbjegavanje nepotrebnog dolaska u ustanove kolektivnog okupljanja.

U saopštenju je navedeno da nadležni republički organi kontinuirano prate razvoj situacije i predlažu mjere.

– Nema mjesta panici, ali zbog nepredvidivosti razvoja situacije apelujemo da se provode mjere prevencije – navedeno je u saopštenju. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*