Istekao rok za plaćanje poreza na nepokretnosti, prijeti prinudna naplata

Poreska uprava RS saopštila je da je istekao rok za plaćanje poreza na nepokretnost utvrđenog poreskim računima za 2016. godinu.

Iz Poreske uprave su pozvali sve obveznike koji nisu u cjelosti izmirili svoje poreske obaveze na osnovu poreza na nepokretnost iz 2016. i prethodnih godina da to učine odmah.

– U suprotnom protiv svih vlasnika nepokretnosti Poreska uprava će pokrenuti postupak prinudne naplate i iznos dospjele obaveze biće uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate – istakli su u Poreskoj upravi RS.

Na vlasnike nepokretnosti koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu apelovano je da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom.

– Poreska uprava će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog opštinskog prihoda, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu – istakli su u Poreskoj upravi RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*