Instrukcije roditeljima u Kotor Varošu za upis prvačića

Osnovna škola “Sveti Sava” Kotor Varoš obavijestila je roditelje djece koja će ove godine biti upisana u prvi razred da im putem telefona ili elektronske pošte dostave podatke kako bi bili evidentirani budući prvačići.

– Za evidentiranje, odnosno prijavljivanje djece za upis u prvi razred potrebno je da roditelji kontaktiraju školu isključivo putem telefona i navedu podatke potrebne za evidenciju ili da ih dostave putem elektronske pošte. Potrebno je da znamo ime i prezime djeteta, datum i mjesto rođenja, mjesto stanovanja, ulica i broj i udaljenost kuće od škole. Dokumentaciju koja je potrebna za evidentiranje roditelji ne treba da donose u školu, niti da je šalju poštom, već treba da je dostave školi kada dijete dovedu na testiranje. O terminima testiranja djece roditelji će biti blagovremeno upoznati – navedeno je u obavještenju koje je potpisala direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Slađana Šubara.

Ona je podsjetila da se bliži termin za upis učenika u prvi razred , ali da su prinuđeni da mijenjaju dosadašnju praksu zbog situacije izazvane pojavoim i širenjem virusa korona.

U prvi razred, kako je navedeno u obavještenju, biće upisana djeca koja do 31. avgusta 2020. godine navršavaju šest godina, a moguće je da naknadno bude upisano i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili iz drugih razloga nije bilo upisano u školu. Takođe, u izuzetnim slučajevima, mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina ukoliko komisija za upis procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Roditelji budućih prvačića mogu da kontaktiraju školu putem telefona na brojeve  051/785-174 i 051/783-660 ili elektronske pošte na adrese [email protected], [email protected] i [email protected]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*