Inspekcija stiže u Kotor Varoš zbog Gorana Đurića

Upravna inspekcija ovih dana stiže u Kotor Varoš kako bi kontrolisali zakonitost imenovanja Gorana Đurića iz DNS-a za projekt menadžera u opštini.

Taj zahtjev Upravnoj inspekciji podnieli su zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović iz SDS-a i Klub odbornika te stranke u Skupštini opštine navodeći do u detalje razloge zbog kojih Đurić ne može da ostane na toj poziciji u sklopu kabineta načelnika opštine Zdenka Sakana. Glavni argumenti su da je Đurić bez konkursa dobio posao projekt-menadžera i da ne ispunjava uslove u pogledu stručne spremeci radnog iskustva.

Trivunović nije želio da govori o ovom slučaju, navodeći da se sa načelnikom opštine dogovorio da dalje komentare neće iznositi. Ni Sakan, ni Đurić nisu odgovarali na telefonske pozive.

Da je Đurić na mjesto projekt menadžera došao neregularno, podvlače i u drugim strankama, odbornik SNSD-a Branko Ponorac kaže da je DNS na prošlogodišnjim izborima podržao PDP i da im se ta stranka sada odužuje.

– Načelnik Kotor Varoša, koji je pobijedio na tim izborima, imao je obavezu po tom dogovoru da primi nekog iz DNS-a. Naravno, tu se radi o Đuriću. Potrebne kvalifikacije koje taj čovjek treba da ima, on nema. Svi znamo da je SDS podnio prijavu inspekciji od koje očekujemo da radi svoj posao – kazao je Ponorac.

U Ujedinjenoj Srpskoj ističu da su od načelnika tražili Đurićevo razrješenje, jer ne ispunjava uslove, a uz to i ne živi u Kotor Varošu nego u Laktašima.

– Đurić sa Kotor Varošom ima onoliko veze koliko mu služi politička partija kojoj pripada i preko koje ostvaruje svoje lične interese. Svakako je i njegovo zaposlenje na mjesto projekt menadžera totalno bespotrebno i samo dodatni trošak koji plaćaju građani – rekao je predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Slavko Đukić.

Zbog tog dodatnog troška od načelnika su i studenti u anonimnim prijavama zahtijevali razrješenje Đurića, koji je prije dolaska na tu funkciju dobio otkaz u Centru za kulturu, sport i informisanje. Sa istim zahtjevima obratili su se iz SNSD-a, SDS-a i Ujedinjene Srpske, a iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave u čijem sastavu je Upravna inspekcija odgovaraju da će svi biti obavješteni nakon inspekcijske kontrole. (ATV)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*