Inspekcija potvrdila zabranu gradnje benzinske pumpe u Kotor Varošu

Republička urbanističko-građevinska inspekcija potvrdila je stavove Skupštine opštine Kotor Varoš u vezi sa izdavanjem lokacijskih uslova za rekonstrukciju poslovnog objekta koja podrazumijeva i dogradnju benzinske stanice i rekonstrukciju pomoćnog objekta u svrhu promjene namjene u autopraonicu u Kotor Varošu čiji je investitor „Nešković osiguranje“ iz Bijeljine.

Skupština opštine Kotor Varoš je 22. novembra dala negativno mišljenje o mogućnostima dogradnje benzinske stanice i autopraonice u neposrednoj blizini Osnovne škole „Sveti Sava“, što znači da ne postoji saglasnost jedinice lokalne samouprave za pomenutu investiciju. Odluka je donesena jer lokacijski uslovi nisu usklađeni sa važećim Urbanističkim planom opštine Kotor Varoš, a mišljenje vlasnika susjednih parcela je takođe negativno.

Negativno mišljenje o ovom pitanju dalo je i rukovodstvo Osnovne škole „Sveti Sava“, vodeći računa o bezbjednosti djece koja pohađaju najveću osnovnu školu na teritoriji RS.

Inspekcija je poslije obavljene kontrole izdala rješenje kojim je „Nešković osiguranju“ naređeno da u određenom roku otkloni nepravilnosti u lokacijskim uslovima, a ukoliko to nije moguće ili da ih proglasi nevažećim. Investitoru je naređeno da obezbijedi saglasnost jedinice lokalne samouprave, uskladi lokacijske uslove sa važećim Urbanističkim planom opštine Kotor Varoš i obezbijedi mišljenja, odnosno saglasnosti vlasnika susjednih parcela.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*