Inspekcija i “Tropik” istražuju slučaj “Pavlaka” u Kotor Varošu

Inspektor za hranu utvrdio je danas tokom vanrednog inspekcijskog pregleda u tržnom centru “Tropik” u Kotor Varošu da je u pakovanju pavlake mljekare “Pađeni” iz Bileće koju je kupio Kotorvarošanin Goran Pejaković pronađen celofan koji služi za prekrivanje proizvoda i koji je vjerovatno prilikom manipulacije utonuo u unutrašnjost proizvoda.

Kontrola je obavljena na osnovu Pejakovićeve prijave u svojstvu potrošača da je juče u kutiji pavlake pronašao krpu.

– Inspektoru je prilikom kontrole predočen celofan, odnosno folija koja predstavlja vizuelni nedostatak na proizvodu. Celofan služi za prekrivanje proizvoda i vjerovatno je prilikom manipulacije utonuo u unutrašnjost proizvoda. Organoleptička svojstva kao što su miris i boja su zadovoljavajuća, a proizvod je sa urednim rokom upotrebe. Najbolje je da potrošač i navedeni subjekt prodaje nađu kompromis u skladu sa pozitivnim propisima Zakona o zaštiti potrošača RS na obostrano zadovoljstvo – rekao je za “Moj Kotor Varoš” načelnik Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš Goran Malijević.

U “Tropiku” su za “Moj Kotor Varoš” istakli da su se odmah poslije prijave porodice Pejaković da je pronađena krpa u rinfuznoj pavlaci posvetili rješavanju slučaja.

– Utvrđeno je da nije riječ o krpi, već o foliji koja se koristi za prehrambene namirnice. To ne umanjuje odgovornost prema našim kupcima i u skladu sa tim preduzećemo sve potrebne mjere kako se ovakva ili slične situacije ne bi više ponovile. Svi navodi, kao i potencijalni razlozi biće pomno ispitani i provjereni. Sa radnicima na odjelu delikatesa u toku su razgovori o tome šta se moglo desiti i na koji način je moglo doći do greške, a obavijestili smo i dobavljača o navedenoj situaciji. U kontaktu smo sa porodicom Pejaković koju ćemo obavijestiti o krajnjem ishodu ovog slučaja – navela je menadžer za odnose sa javnošću u službi marketinga “Tropika” Aleksandra Marković.

Porodica Pejaković iz Novog Naselja u Kotor Varošu ostala je u šoku kada je u pakovanju pavlake koji je kupila u tržnom centru “Tropik” pronašla ogroman neželjeni sadržaj za koji su vjerovali da je krpa. Glava porodice Goran Pejaković ispričao je juče za “Moj Kotor Varoš” da mu se umjesto ukusne večere sve ogadilo.

– Došao sam kući i počeo da jedem i ubrzo ostao u šoku. Primjetio sam nešto sumnjivo u kutiji, a kada sam krenuo da izvlačim, imao sam šta da vidim. Izvukao sam ogromnu krpu – kazao je Pejaković koji je podnio prijavu inspekciji i službenicima “Tropika”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*