Igralište zvanično otvoreno, poklon u Maslovare stigao iz Brčkog

Tenisko igralište u kotorvaroškom naselju Maslovare danas je zvanično otvoreno nakon što je obnovljeno na inicijativu potpredsjednika Skupštine opštine Kotor Varoš Radenka Čupića i odbornika Ljubinka Trifkovića.

Igralište je na simboličan način predato na raspolaganje mještanima – uručivanjem donacije Teniskog kluba Sol iz Brčkog.

– Ljubitelje tenisa iz Brčkog je dirnula priča o našem igralištu, koje je jedno od najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije, te su odlučili da nam doniraju deset reketa. Rekete smo uručili najmlađim stanovnicima naše mjesne zajednice kako bi u vrijeme raspusta mogli uživati igrajući tenis. Djeca su naša budućnost, a njihova budućnost je sport – rekao je Trifković za “Moj Kotor Varoš”.

Inicijatori obnavljanja donedavno uništenog igrališta su istakli da su pojedini lokalni mediji požurili sa otvaranjem i da je teren tek od danas stavljen na raspolaganje mještanima Maslovara i okolnih sela.

– I na ovaj način unapređujemo sadržaje koji su na raspolaganju stanovništvu. Obnavljanje terena ima i veliku simboliku jer se možemo pohvaliti tradicijom kakvu baštine rijekti gradovi u bivšoj Jugoslaviji – istakao je Čupić za “Moj Kotor Varoš”.

Čupićeva i Trifkovićeva inicijativa naišla je na podršku entuzijasta koji su im odlučili pomoći da igralište zablista nekadašnjim sjajem. Uređen je kompletan prostor na kojem se nalazi igralište, popravljena šljaka, obilježene linije, dovedena voda za prskanje šljake i popravljene tribine, ostalo je da se uredi žičana ograda, a radovi su koštali oko 5.000 KM.

Postoje podaci da je tenisko igralište u Maslovarama bilo među najstarijim na Balkanu jer je napravljeno još davne 1934. godine. Teniski teren je posljednji put obnovljen prije desetak godina zahvaljujući firmama “Fagus”, “Petrović”, “Dermal”, “RP Prpomeks”, “Eurokant” i opštini Kotor Varoš, ali je zbog nebrige i neadekvatnog gazdovanja bio zapušten i uništen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*