Ideja iz Vrbanjaca blizu prerastanja u biznis

Ideja Željka Tepića iz Vrbanjaca pod nazivom “Medena kućica” dobila je najviše glasova na šestom start-up danu “Kreni”, koji je danas održan u Banjaluci.

Riječ je o projektu koji se zasniva na porodičnom biznisu proizvodnje košnica. Pored Tepićevog projekta nagrađene su još dvije inovacije iz Banjaluke i Ključa.

Učesnici ovog projekta su imali priliku predstaviti svoje ideje za pokretanje biznisa iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici.

Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama su dobile savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama.

Start-up dan “Kreni” je jednodnevna aktivnost koja je okupila vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji predstavlja zajednički projekat vlade Švajcarske i Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana BiH u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti opštinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

U prvoj fazi projekta učestvovae 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave čime će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života 300.000 ljudi u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*