Hrvatski fudbaleri slavili ogrnuti zastavom sa natpisom “Kotor Varoš”

Hrvatska je u dramatičnom meču protiv Engleske izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva, a tokom slavlja svijet je obišla i slika Marsela Brozovića ogrnutog nacionalnom zastavom na kojoj je pisalo “Kotor Varoš”.

To nije iznenađenje s obzirom na to da u dresu Hrvatske nastupa Kotorvarošanin Mateo Kovačić i da hrvatska selekcija ima armiju navijača iz Kotor Varoša.

Brozović je inače protiv Engleske postavio rekord ovog Svjetskog prvenstva, pretrčavši 16,3 kilometara, što je najveća udaljenost koju je jedan igrač prešao na Mundijalu u Rusiji. Do njegove maratonske predstave rekord je držao ruski reprezentativac Aleksandr Golovin sa 15,9 kilometara. Koliko je Brozović bio rastrčan svjedoči i podatak da je prešao gotovo dva kilometra više od Rakitića, koji je u ovoj kategoriji bio drugi najuspješniji u duelu Hrvatske protiv Engleske.

Selektor Hrvatske u ovom susretu nije dao priliku Kovačiću, a on se u jeku slavlja prisjetio svog prijatelja iz djetinjstva Edvina Hodžića, čija je iznenadna smrt potresla mnoge. Kovačić se na Instagramu oglasio nakon tužnog događaja: ”Počivaj u miru, moj dragi prijatelju iz djetinjstva”.

Hodžić je bio igrač austrijskog kluba malog fudbala Kafenberga, a preminuo je prije nekoliko dana nakon što mu je pozlilo na treningu. Sa Kovačićem je igrao u omladinskim kategorijama LASK-a iz Linca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*