Hrvatska spremna da finansira izgradnju vodovoda i sanaciju puteva u Kotor Varošu

Hrvatska je spremna da uloži 300.000 KM u izgradnju vodovoda prema Zabrđu i 250.000 maraka za uređenje puteva na području kotovaroških sela u kojima je dominantno hrvatsko stanovništvo, izjavio je za MKV koordinator između opštine Kotor Varoš i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica RS i opštinski stručni saradnik za rad sa povratnicima Dragan Juričević.

Ovi i drugi projekti razmotreni su tokom nedavne posjete delegacije Hrvatske u kojoj su bili pomoćnik ministra odbrane Zoran Piličić, državni sekretar za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas i generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić.

– Postignut je dogovor da apliciramo za pojedine projekte Vlade Hrvatske i da delegacija opštine Kotor Varoš posjeti Zagrebu gdje će na osnovu konačnih projekata i kompletne dokumentacije biti finalizovan dogovor u vezi sa svim stvarima koje su načelno dogovorene na sastanku u Kotor Varošu – istakao je Juričević i dodao da se delegacija iz Hrvatske oblisakom sela uvjerila u stepen oštećenja puteva, ali i u sve veću želju Hrvata da onove svoje kuće i imanja.

PodrŠku je najavio i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, koji je poslije sastanka u kotor Varošu najavio da će na području opštine Kotor Varoš u ovoj i 2018. godini biti uloženo 2,6 miliona KM zahvaljujući regionalnom programu stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*