Hotel “St. Petar” od subote spreman smještaj osoba u izolaciji

Dezinfekcija soba u hotelu “St. Petar” u Kotor Varošu, koji će služiti za smještaj osoba koja krše odluku o izolaciji i koja prođu zdravstvene procedure u karantinima na graničnim prelazima i budu upućena u karantine u svojim lokalnim zajednicama, počela je danas kako bi bio spreman za smještaj.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan rekao je da karantin raspolaže sa oko 80 kreveta i da će od subote biti u funkciji.

– Uradili smo priključke vode i električne energije, a u toku je dezinfekcija svih prostorija i sanacija manjih kvarova na instalacijama – istakao je Sakan.

Opštinski Štab za vanredne situacije oformio je tim za upravljanje karantinom koji čine predstavnici lokalne zajednice, Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i Policijske stanice Kotor Varoš.

Sakan je ocijenio da je situacija u vezi sa virusom korona u Kotor Varošu pod kontrolom jer građani sve više poštuju propisane mjere, a uputio im je apel da se maksimalno odgovorno ponašaju.

– Molim građane da i dalje ostanu disciplinovani jer su disciplina i dosadašnje mjere doveli do toga da nemamo zaraženih – kaže Sakan.

U Kotor Varošu nema lica zaraženih virusom korona, 258 ih je u izolaciji, a 18 je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*