“Heroj” u najvećoj akciji za kotorvarošku djecu

Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša kreće u realizaciju svoje najveće akcije do sada sa namjerom da za predstojeće praznike stotinama djece na području kotorvaroške opštine obezbijede paketiće i obraduju ih predstavom koja će biti izvođena u svim osnovnim školama.

Plan je da paketići budu obezbijeđeni za djecu iz ugroženih kategorija, iz ruralnih sredina i dijelu djece iz centralne Osnovne škole “Sveti Sava” u Kotor Varošu.

– Start akcije je početkom iduće sedmice i kroz nju želimo da izmamimo osmijeh na lice našoj djeci i motivišemo ih za dalje školovanje. U saradnji sa organizacijom “World vision”, Opštinom Kotor Varoš i dobrim ljudima našeg grada obezbjedićemo djeci poklone za novogodišnje praznike i organizovati šaljivu predstavu prazničke idile za svu djecu koju ćemo u saradnji sa našim glumcima izvoditi u svim osnovnim školama u Kotor Varošu – kaže za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

Prema njegovim riječima, predstavnici “Heroja” su do sada obezbjedili većinu novca za ovaj poduhvat, ali da očekuju i podršku sugrađana kako bi akcijom bilo obuhvaćeno što više djece.

– Zbog toga smo organizovali dvije akcije sakupljanja dodatnog novca. Prva akcija podrazumijeva dobrotvornu žurku koja će biti održana 29. novembra 2018. godine u klubu “Avalon”. Za dobru žurku biće zadužen poznati kotorvaroški muzičar Bojan Kičić. Druga akcija će biti realizovana u vidu otvorenih vrata u kancelarijama u kojima ćemo spremati projekat 8. decembra 2019. godine. Obje akcije će biti istog karaktera i sa ciljem sakupljanja dobrotovnih novčanih ili materijalnih priloga koje ćemo iskoristiti za poklone za našu djecu – rekao je Bojić.

Planirano je da, u zavisnosti od uspjeha dodatnih akcija i odziva građana, 350 do 500 djece dobije poklon, dok će više od 500 djece imati priliku da gleda šaljivu predstavu i uživa u čarima nogovodišnjih praznika.

– Svjesni smo da je vrlo ambiciozno razmišljati o tolikom broju paketa i da naši kapaciteti nisu ni blizu dovoljni da to sami iznesemo, ali smo se ipak odlučili da krenemo u rad. Do sada smo dogovorili saradnju sa nizom projektnih partnera i nadamo se velikom odzivu Kotorvarošana kako bismo se zajedno borili za našu djecu – istakao je Bojić i dodao da će blagovremeno obavještavati građane o aktivnostima i napretku akcije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*