“Heroj” donirao novac za Nikolininu kuću, Belma u najtežim trenucima pokazala plemenitost

Članovi udruženja mladih “Heroj” iz Kotor Varoša uručili su danas porodici Jerosimović iz Jezerke novac za pomoć u izgradnji kuće.

Novac je prikupljen na humanitarnoj žurci koju je “Heroj” nedavno organizovao u klubu “Avalon” za pomoć u izgradnji kuće desetogodišnjoj Nikolini Jerosimović i liječenju Belme Huskić iz Vrbanjaca.

– Posjetili smo Nikolinu i njene roditelje i donirali prikupljeni novac za izgradnju kuće, malu heroinu smo obradovali i lutkom. Na humanitarnoj žurci smo prikupili 380 KM i planirali smo da taj iznos podijelimo za pomoć Nikolini i Belmi, a onda smo naišli na plemeniti gest Beleme i njene porodice. U najtežim životnim trenucima su pokazali plemenitost i humanost. Obavijestili su nas da su prikupili neophodni iznos novca za Belmino liječenje i uputili nas da cijeli iznos doniramo za Nikolininu kuću. Ovoj je dokaz da humanost nema granice i da među nama žive plemeniti ljudi – rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić.

Belmi, majci dvoje mališana, potrebno je 35.000 evra za operaciju karcinoma pluća na jednoj ruskoj klinici, a ona se nalazi na pretragama u Beogradu koje su neophodne pred hirurški zahvat u Rusiji.

Nikolina sa roditeljima živi u uslovima nedostojnim čovjeku u trošnoj baraci, a humanisti su pokrenuli akciju kako bi im bio sagrađen novi dom nakon što je stari progutala vatra poslije udara groma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*