“Građus” sklapa posljednje kockice mozaika, električari položili ispit

Elektrosistem u novoj zgradi lokalne uprave u Kotor Varošu danas je uspješno pušten u probni rad.

Sistem je testiran nakon što su privedeni kraju radovi u tehničkim prostorijama, odnosno spajanje razvodnih ormara i uređaja. Tokom probnog rada elektrosistema konstatovano je da je on potpuno funkcionalan i da se nesmetano odvija napajanje novoizgrađenog objekta električnom energijom.

– Sa rukovodstvom i tehničkom ekipom preduzeća „Petrović“ iz Kotor Varoša, koje je bilo podizvođač za ovaj dio radova, konstatovali smo da je ovaj zahtjevan posao urađen kvalitetno i da nema ni najmanjeg problema u napajanju zgrade električnom energijom. Takođe, završeno je i postavljanje rasvjete u cijelom objektu – istakli su u kotorvaroškom preduzeću „Građus“ koje je glavni izvođač radova na izgradnji administrativnog sjedišta u Kotor Varošu.

Izgradnja zgrade lokalne uprave ušla je u posljednju fazu koja podrazumijeva finalne radove i testiranje svih njenih vitalnih sistema. Gradnja modernog i multifunkcionalnog administrativnog centra povjerena je “Građusu” po sistemu “ključ u ruke”, a nakon završetka građevinskih radova i čišćenja slijedi njegovo opremanje.

Kamen-temeljac za novu zgradu po kojoj će Kotor Varoš biti prepoznatljiv položen je 23. septembra prošle godine. Izgradnja zgrade koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U suterenskom dijelu objekta biće podzemne garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. U prizemlju će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

Stara zgrada opštinske uprave biće srušena, a prostor na kojem se nalazi i teren oko novog objekta postaće moderan trg koji će administrativni centar učiniti još atraktivnijim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*