“Građus” proslavio najuspješniju godinu od osnivanja

Radnici i uprava kotorvaroškog preduzeća “Građus” tradicionalno su proslavili uspješan završetak 2019. godine koja je bila najuspješnija od kada ova firma postoji i u kojoj su bili akteri dva najveća projekta. 

“Građus” je u 2019. godini učestvovao u jednom od najvećih građevinskih poduhvata u RS, izgradnji tržnog centra “Delta planet” u Banjaluci sa čime se ponose, a krajem godine počeo je izgradnju nove zgrade lokalne uprave u Kotor Varošu koja je vrhunac dosadašnjeg poslovanja.

– Učešćem u izvođenju radova na grandioznom projektu tržnog centra  “Delta” postigli smo najveći poslovni rezultat od svog postojanja, kako u pogledu vrijednosti izvršenih radova tako i po ostvarenom profitu. Međutim, vrhunac našeg rada i postojanja je potpisivanje ugovora za izgradnju zgrade lokalne uprave u Kotor Varošu u ulozi glavnog izvođača radova čime smo iskoračili u svijet zaokružene i kompletirane građevinske operative. Zbog obimnosti radova na zgradi lokalne uprave primarni plan angažovanja svih raspoloživih ljudskih i materijalnih kapaciteta u 2020. godini biće upravo zasnovana na ovom projektu kako bi ga u zadanom roku i traženom kvalitetu priveli kraju – rekao je direktor “Građusa” Slavko Đukić. 

Slavljeničko okupljanje je počelo u prostorijama sjedišta firme gdje je Đukić informisao saradnike o rezultatima poslovanja u godini na izmaku i planovima u 2020. godini.

– Upornim radom i zalaganjem “Građus” 2019. godinu ispraća kao najuspješniju od svog postojanja kada gledamo kroz poslovni rezultat, odnosno iznos prihoda i očekivane profitabilnost. U uslovima tržišne nestabilnosti, posebno kada je riječ o radnoj snazi proutrokovanoj odlaskom ljudi u nepoznato, sačuvali smo okosnicu naših saradnika. Učinili smo sve da naši radnici budu zadovoljni svojim statusom, dodatno smo poboljšali njihove uslove rada, a činjenica da smo sve plate i obaveze prema državi za 2019. godinu izmirili već krajem decembra dovoljan je razlog za zadovoljstvo -naglasio je Đukić.

On je dodao da mu je posebno zadovoljstvo bilo da uruči zahvalnicu i nagradu radniku Ostoji Bijeliću za pet godina uspješne saradnje.

Da rad u kolektivu i nakon korektnog odlaska iz njega ostaje nezaboravan svjedoči i prisustvo Željka Đukića, koji je sa i danas zaposlenim Čedom Blagojevićem i Momirom Kršićem bio u prvoj postavi kada je 2001. godine “Građus” počeo sa radom. Prvi čovjek “Građusa” je poklonom zahvalio Đukiću za dolazak u sve što je učinio u “Građusu”.

Nakon uobičajenog okupljanja i kratkog upoznavanja sa stanjem u firmi zaposleni su se zajedno sa menadžmentom “Građusa” uputili u motel “Hajdučke vode” gdje su se družili i slavili do kasno u noć.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*