“Građus” i ostali izvođači položili ispit, megaprojekat pred završetkom

Viši potpredsjednik beogradske kompanije “Delta holding” izrazio je večeras zadovoljstvo tempom izgradnje njihovog tržnog centra u Banjaluci i kvalitetom radova koje među većim brojem kooperanata izvodi i kotorvaroško preduzeće “Građus”.

Jeremić je na poslovnoj večeri koju je “Delta holding” priredio u Banjaluci za čelnike preduzeća koja izvode radove rekao da su zadovoljni dinamikom izvođenja građevinskih i pratećih radova i da jecnjihov kvalitet na zavidnom nivou.

Investitor i izvođači radova su se saglasili da su na gradilištu tržnog centra okupljena respektabilna preduzeća i da je to potvrđeno i njihovim radom. Kao rezultat toga u februaru naredne godine bi trebalo da bude okončana izgradnja i da objekat bude spreman za tehnički prijem.

– U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi smo razgovarali o dinamici u obavljanju posla, kvalitetu radova koji su završeni i finalnoj fazi gradnje koja je pred nama. Bilo je zadovoljstvo čuti da investitor nema zamjerki na izvedene radove i njihov kvalitet, a “Građus” će taj nivo zadržati do posljednjeg dana provedenog na ovom gradilištu – rekao je direktor “Građusa” Slavko Đukić i dodao da je “Delta planet” impresivan i zahtjevan objekat i da predstavlja veliki profesionalni izazov.

U izgradnju najvećeg šoping mola u BiH kompanija “Delta real estate” iz Beograda, koja je dio “Delta hodinga” u vlasništvu jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, ulaže 70 milona evra. Grandiozni objekat raspolagaće sa 62.500 metara kvadratnih korisne površine i zapošljavaće 2.500 radnika.

U skladu sa najvišim svjetskim standardima “Delta planet” će osim supermarketa i velikog broja prodavnica imati i niz pratećih sadržaja. Planiran je poseban dio sa restoranima, pet bioskopskih sala na 1.500 kvadratnih metara, a posjetiocima će biti na raspolaganju parking sa 1.000 mjesta. Obim građevinskog poduhvata odslikava činjenica da je na gradilištu svakodnevno angažovano najmanje 500 ljudi iz renomiranih preduzeća predvođenih glavnim izvođačem radova laktaškom kompanijom “Niskogradnja”.

Šoping mol “Delta planet” staviće Banjaluku rame uz rame sa regionalnim centrima u kojima je “Delta real estate” sagradila velike objekte – šoping molove “Delta siti” u Beogradu i Podgorici, “Delta park” u Kragujevcu, naselje “Belvil” na Novom Beogradu i hotel “Interkontinental” koji je jedini sa pet zvjezdica u Ljubljani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*