Graditelji ispunili plan, izlivena još jedna ploča na zgradi opštine

Ploča iznad prizemlja izlivena je danas na novom objektu opštinske uprave Kotor Varoš čime su ispunjeni planovi graditelja za ovu godinu.

U kotorvaroškom preduzeću “Građus”, glavnom izvođaču radova, kažu da je ovim završeno oko polovine posla kada je riječ o konstruktivnim radovima.

– O obimu završenog posla govore podaci da smo do sada ugradili oko 740 kubnih metara betona i oko 80 tona željeza. Iskoristili smo svaki sat za efektivan rad i njegovi rezultati se vide na djelu. Poslužilo nas je i vrijeme tako da smo sa današnjim danom ispunili planove za ovu godinu i sada možemo svi zasluženo da se opustimo i poslije tri mjeseca napornog rada odmorimo u vrijeme praznika – rekao je direktor “Građusa” Slavko Đukić.

Prema njegovim riječima, nema dileme da će najveći projekat koji “Građus” realizuje od kada je osnovan biti uspješno nastavljen uz visok nivo kvaliteta radova.

– Zahvaljujem svojim saradnicima u kolektivu, vrijednim partnerima koji zajedno sa nama učestvuju u gradnji ovog zahtjevnog objekta i predstavnicima opštine Kotor Varoš na saradnji i međusobnom uvažavanju. Svi zajedno smo zaslužni za ovo što je urađeno do sada i uvjeren sam da ćemo ovaj projekat udpješno i u zadanom roku privesti kraju – kaže Đukić.

Zadovoljstvo onim što svaki dan vidi na gradilištu ne skriva ni načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

– Projekat se realizuje planiranom dinamikom i u potpunosti sam zadovoljan napretkom i kvalitetom radova. Zahvaljujem glavnom izvođaču, podizvođačima, nadzornom organu i svima koji su učestovali u projektu. Nastavljamo istim tempom dogodine, a Kotor Varoš se svakim danom bliži trenutku kada će dobiti objekat kojim će se ponositi i u kojem će građani moći da dobiju usluge koje su im potrebne – istakao je Sakan.

Završetak ove faze izgradnje obilježen je i ručkom za građevinske radnike, predstavnike preduzeća koja su angažovana na gradilištu, opštine Kotor Varoš i partnere u ovom projektu.

Kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a u suterenu nje i novog objekta biće novi gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*