Građevinski “orkestar” uspješno korača ka završetku najmodernijeg objekta u Kotor Varošu

Teško se sjetiti zanimanja iz građevinskog sektora koje nije zastupljeno na gradilištu nove zgrade lokalne uprave u Kotor Varošu, a zahvalujući stručnim i vrijednim radnicima objekat na kraju svakog radnog dana dobija novu crtu konačnog izgleda.

Dobro uigrane ekipe inženjera, tehničara, majstora i njhovih pomoćnika iz više preduzeća u svakom kutku zgrade marljivo odrađuju svoj posao. Predvodi ih tim kotorvaroškog preduzeća “Građus” kojem je povjeren najzahtjevniji građevinski projekat u Kotor Varošu. Svaki kvadratni metar koji ostaje iza armije radnika nazire vizure zgrade koja će biti srce novog urbanog i administrativnog centra Kotor Varoša.

– Zadovoljni smo situacijom na gradilištu, dinamikom i kvalitetom radova. Poslije svakog dana vidljiv je napredak, a posebno u ovoj fazi kada dominiraju finalni građevinski radovi. Na gradilištu je svakodnevno više od 50 radnika koji vrijedno odrađuju svoje poslove – kažu u “Građusu”. 

Monteri su završili sa postavljanjem vanjske stolarije čime je objekat u većem dijelu zatvoren. U suterenu su završeni molerski, a na spratu rigips radovi, pa ove ekipe započinju rad na narednoj etaži. Paralelno sa tim građevinci su krenuli u “osvajanje” prvih od više stotina kvadrata fasade.

Pune ruke posla imaju i radnici koji su angažovani na elektoinstalaterskim, vodoinstalaterskim i keramičarskim radovima, ali i oni koji su zaduženi za grijanje i ventilaciju. Da se od temelja do krova radi punom parom svjedoče i ekipe koje smo zatekli na krovu gdje nakon postavljanja konstrukcije obavljaju završne pripreme za montiranje krovnog pokrivača.

– Dobra organizacija rada omogućava nam da sigurno koračamo ka cilju. Kao i u svakom poslu dešavaju se i sitne nepredviđene prepreke, ali ih uspješno otklanjamo i nastavljamo dalje. Kotor Varoš se polako, ali sigurno približava danu kada će dobiti modernu i funkcionalnu zgradu lokalne uprave – kažu u “Građusovom” timu koji rukovodi gradilištem.

U novu zgradu biće preseljena kompletna lokalna administracija, a stari i dotrajali objekat će biti srušen. Prostor na kojem se nalazi sadašnje administrativno sjedište postaće zajedno sa suterenom novoizgrađenog objekta dio novog gradskog trga.

Izgradnja nove zgrade po sistemu ključ u ruke ozvaničena je 23. septembra prošle godine kada je postavljen kamen temeljac. Objekat će koštati 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U suterenskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*