Građevinci stigli na korak do vrha

Građevinci su iskoristili meteorološki povoljne februarske i martovske dane i priveli kraju betoniranje još jedne ploče na novoj zgradi lokalne uprave u Kotor Varošu, pa ih sada dijeli još korak do vrha i postavljanja krovne ploče.

Radnici angažovani na izgradnji najzahtjevnijeg i najmodernijeg objekta u Kotor Varošu završili su danas betoniranje ploče iznad drugog sprata. Izvođaču radova sada preostaje podizanje još jednog sprata i betoniranje završne krovne ploče.

Posljednjih sedmica na gradilištu je vrlo živo jer je paralelno sa nastavkom grubih radovima na konstrukciji objekta počelo i zidanje. Zidarski radovi već su okončani u suterenu, a u toku su i u prizemlju objekta. Poslije završetka zidanja u suterenu su počeli i elektroinstalaterski radovi.

Na gradilište bi, kako ističu u kotorvaroškom građevinjskom preduzeću “Građus” koje je glavni izvođač radova, uskoro trebalo da budu uvedeni i radnici koji će biti zaduženi za zanatske radove, malterisanje i glazure.

Zadovoljstvo zbog završetka još jedne ploče, ali i tokom ostalih radova izrazili su čelnici Opštine Kotor Varoš i preduzeća “Građus”, navodeći prilikom obilaska gradilišta da je ispoštovana planirana dinamika i predviđeni standardi gradnje. Dobre vijesti sa gradilišta začinjene su gozbom u restoranu “Lovac” koju je za radnike, opštinsko rukovodstvo i poslovne partnere upriličio direktor “Građusa” Slavko Đukić.

Kamen temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra i od tada teče rok od 360 dana za završetak posla. Izgradnja zgrade po sistemu ključ u ruke koštaće 2,6 miliona, a sa opremanjem i namještanjem konačna cijena će dostići oko 3,1 milion KM.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica. Prizemlje objekta će činiti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti i na prvom, drugom i trećem spratu gdje će biti smješteni rukovodioci i načelnik opštine.

Planirano je da stara i dotrajala zgrada u kojoj je sada smještena opštinska uprava bude srušena, a u suterenu nje i novog objekta biće novi gradski trg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*