Građevinci pomjeraju granice na zgradi opštine u Kotor Varošu

Radovi na gradilištu nove zgrade lokalne uprave u Kotor Varošu ušli su u završnu fazu, a iako je preostalo još gotovo deset radnih dana avgust može ponijeti epitet najproduktivnijeg mjeseca od kada su građevinski radnici krenuli u ovaj poduhvat.

U kotorvaroškom građevinskom preduzeću “Građus”, koje je glavni izvođač radova, kažu da radnici raznih profila rade punom parom i koračaju ka cilju. 

– Avgust je već sada najproduktivniji mjesec od početka gradnje. Biće završen veći dio fasaderskih radova, ventilaciona fasada po sistemu “fundermax” će takođe pokazati svoj sjaj, a staklena fasada će dominirati ljepotom na glavnoj strani zgrade – istakli su u “Građusu”. 

Splet završnih radova za koje je angažovana ozbiljna građevinska operativa odvija se istovremeno i u unutrašnjosti objekta. 

– Keramičarski radovi su završeni u potpunosti, a sanitarna oprema ugrađena je u sve sanitarne čvorove. 
Spušteni stropovi će tokom avgusta biti završeni skoro u potpunosti. Molerski radovi će biti okončani u svim kancelarijama, a u zajedničkim prostorijama gotovi si pripremni radovi pred završno bojenje. Vinil podovi će biti završeni u više od dvije trećine objekta. Prvi prevoz od suterena do trećeg sprata biće obavljen električnim putničkim liftom, počela je i montaža prvih grijnih uređaja u kancelarijama, a postavljen je i glavni uređaj čiler – pojasnili su u “Građusu”, navodeći da ovih dana počinje i montaža rasvjete. 

Na službenoj garaži i kotlovnici ugrađena su sekciona vrata, a položen je i glavni instalacioni vod za spajanje na vodoinstalacionu mrežu. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*