Grabovačke uspomene potekle do Novog Mesta

Grabovčani koji žive i rade u Sloveniji okupili su se proteklog vikenda u Novom Mestu, a pridružili su im se braća, rođaci i kumovi iz njihove rodne Grabovice.

Zajedno su uz gozbu i sport proveli nezaboravan vikend i kao što običaj nalaže gostima je “prepušten” pehar namjenjen najboljoj fudbalskoj ekipi na turniru.

– Prelijep je osjećaj kada se nakon toliko vremena vidite sa ljudima sa kojima smo se družili, igrali fudbal, momkovali i provodili najbolje dane. Posebno sam bio srećan jer neke ljude nisam vidio godinama – kaže za MKV Boro Kuzmić iz Grabovice koji je sa komšijama proveo nezaboravan vikend u Novom Mestu do kojeg ih je odvezao njihov “Žeks turs”.

Druženje koje je okupilo više od 100 Grabovčana je postalo tradicija koja traje već nekoliko godina unazad i zahvaljujući njoj Grabovčani ne zaboravljaju svoje korijene.

– Odličan provod i lijepe riječi učinili su da se osjećam posebno i ponosno zato što sam iz Grabovice i što sam zajedno sa ovim ljudima odrastao i sa njima živim iako nas dijeli daljina – rekao je Radoslav Perišić Učo.

Mnoge od generacija koje su se okupile u Novom Mestu je učio, ali i branio sa njima boje Grabovice na turnirima u malom fudbalu. Iako godine čine svoje, pokazao je da i danas sa loptom zna sve, pa je zasluženo ponio i kapitensku traku.

– I ovaj put smo uzeli turnir i dokazali da nismo za staro gvožđe. Naši Slovenci su bili iznenađeni kondicijom i uigranošću našeg tima – dodao je Periša.

Drugo poluvrijeme je već zakazano za 19. avgust, a za revanš, dobro druženje i gostoprimstvo potrudiće se domaći Grabovčani koji će dočekati slovenačke Grabovčane u Donjoj Grabovici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*