„Golubić“ povećava broj linija, počinje prodaja mjesečnih karata

Preduzeće „Golubić“ Kotor Varoš od sutra povećava broj polazaka autobusa iz na opštinskim i međugradskim linijama.

Polasci autobusa iz Maslovara do Kotor Varoša su u 6.15, 14.45 i 16.00, a do Banjaluke u 5.15 i 15.30 časova. Autobusi iz Kotor Varoša ka Maslovarama kreću u 5.45 i 15.30, a ka Banjaluci u 16.05 časova.

Polasci „Golubićevih“ autobusa iz Banjaluke ka Maslovarama su u 5.45, 14.40 i 16.15 časova. Autobusi prilikom prva dva polaska idu kroz grad, a posljednjeg preko banjalučkog polja. Putnici koji budu putovali na liniji Banjaluka – Maslovare sa polaskjom u 14.40 časova do Čelinca će stizati autobusom prevoznika „Tomo turs“, a potom predsjedati i nastaviti putovanje.

Iz „Golubića“ su naveli da će putnici na njihovom prodajnom mjestu od sutra moći da kupe i mjesečnu kartu za maj.

Broj linija bio je redukovan zbog zabrane odvijanja javnog prevoza usljed virusa korona. Institut za javno zdravstvo RS izdao je preporuke za vozače i putnike koji moraju obаvеznо kоristiti mаskе i rukаvice. U autobusima moraju biti prоvidnе fizičkе bаriјеrе zа mјеstо vоzаčа kојe mora biti dеzinfikovano nа krајu svаkе smјеnе.

Ulаzаk putnika u аutоbus biće omogućen nа јеdnаž, а izlаzаk isključivо nа drugа vrata. Putnici moraju pоštоvаti distаncu, odnosno zаuzеti svаkо drugо sјеdištе, dok će nа duplеks sјеdištu sјеditi јеdаn putnik. I nа putničkim stајаlištimа se mora pоštоvаti distаnca оd dvа mеtrа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*