Glavna ulica u Kotor Varošu konačno će dobiti novi asfalt

Glavna ulica u Kotor Varošu biće asfaltirana tokom naredne godine, a riječ je o dionici dugoj 2,5 km.

Ulica cara Dušana dio je magistralnog puta Banjaluka – Teslić zbog čega je njena sanacija i asfaltiranje u nadležnosti republičkih, a ne opštinskih vlasti. Zbog toga je pomoć u asfaltiranju ove dionice koja prolazi kroz srce grada najavio premijer RS Radovan Višković koji je o ovom projektu razgovarao sa načelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom.

– Radovi na kanalizacionoj mreži su završeni i ostaje obaveza da asfaltiramo ovaj dio puta u narednoj godini – rekao je Višković tokom jučerašnje posjete Kotor Varošu. 

On je istakao da je Vlada od 2006. godine u opštinu Kotor Varoš uložila oko 92 miliona KM, što govori o tome da ravnomjerno ulaže u sve lokalne zajednice. Višković je podsjetio da je nedavno završen i projekat vrijedan 20 miliona KM, a riječ je o regionalnom putu koji spaja opštine Kotor Varoš i Kneževo.

Sakan kaže da je uvjeren da će Vlada na čelu sa Viškovićem nastaviti da pomaže razvojne projekte u Kotor Varošu, te da ga raduje najavljeni radni sastanak sa premijerom i ministrima o realizaciji kapitalnih investicija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*