Glamočak zavodi red u srbačkom SDS-u

Zavođenje reda i kažnjavanje odgovornih na lokalu, koje je vrh SDS-a započeo poslije loših rezultata na lokalnim izborima, nije zaobišlo ni Srbac, a poslije raspuštanja Opštinskog odbora za povjerenika je imenovan član Glavnog odbora i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nedećljko Glamočak iz Kotor Varoša.

Time je prekinuta agonija koja traje od završetka izbora, jer je jedan dio odbora zahtijevao ostavku predsjednika srbačkog SDS-a Ranka Nedića, koji ni iz drugog pokušaja nije uspio da se domogne načelničke funkcije.

Nedić, koji je na lokalnim izborima ubjedljivo poražen od Mlađana Dragosavljevića iz SNSD-a, je odbio da podnese ostavku zbog čega je gotovo došlo do raskola u Opštinskom odboru.

Glamočak, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Kotor Varoš koji je jedan od rijetkih odbora sa boljim rezultatom na lokalnim izborima nego ranije, kaže da još nije ušao u problematik u Srpcu.

– Iako u Srpcu imaju dobre izborne kapacitete, treba sprovesti korjenite promjene, zanoviti članstvo i kadrovski ojačati stranku – istakao je Glamočak.

SDS će u srbačkom parlamentu imati svega tri odbornika, što je najlošiji rezultat ove partije od njenog formiranja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*