Glamočak: SDS se izborio za slobodu i ponovo će spasavati srpski narod

Opštinski odbor SDS-a Kotor Varoš proslavlja večeras krsnu slavu stranke Petrovdan.

Slavska trpeza upriličena je na Trgu palih srpskih boraca u Kotor Varošu, a ovogodišnji domaćin je mjesni odbor SDS-a iz Čepka. Vjerski obred obavilo je sveštenstvo, a potom je rukovodstvo stranke pristupilo najsvečanijem činu – lomljenju slavskog kolača.

Predsjednik Opštinskog odbora i potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je u obraćanju članovima, simpatizerima i gostima da je SDS ubjedljivo najjača i najorganizovanija politička partija u Kotor Varošu.

– SDS je snagu pokazao na prošlogodišnjim lokalnim izborima kada je ostvario dvostruku pobjedu i uz izbor zajedničkog kandidata za načelnika opštine osvojio najveći broj odborničkih mjesta. SDS je nastao prije 27 godina iz potrebe srpskog naroda čiji su sloboda i opstanak bili ugroženi. Stvaranjem RS srpski narod se predvođen SDS-om izborio i za opstanak i za slobodu – rekao je Glamočak i dodao da je sljedeće godine pred SDS-om ponovo obaveza da spasi srpski narod od zla koje mu prijeti.

Domaćin ovogodišnje slavske svečanosti u ime mjesnog odbora Čepak bio je njegov predsjednik i odbornik u kotorvaroškoj Skupštini Obrenko Pucarević.

– SDS se ne odriče svoje tradicije i slavne prošlosti i na toj snazi gradi uspješnu budućnost. Vjerujem da ćemo još mnogo godina u miru, zdravlju i veselju i u skladu sa našim pravoslavnim običajima slaviti našu krsnu slavu – rekao je Pucarević za MKV.

Prije svečanosti na trgu, rukovodstvo SDS-a u Kotor Varošu je položilo vijence na spomenik palim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*