Glamočak ponovo prijavljen tužilaštvu

Službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv donedavnog predsjednika Lovačkog udruženja  “Uzlomac” Kotor Varoš Nedeljka Glamočaka zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Navodeći inicijale prijavljenog iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je osumnjičen da je u svojstvu predsjednika lovačkog udruženja odbio postupiti na osnovu zahtjeva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i rješenja Republičke uprave za inspekcijske poslove.

– N. G. je u toku novembra 2019. godine izdao više lovnih dozvola, a kao posljedica toga izvršen je nezakonit odstrel divljači čime je prekoračio granice svojih ovlaštenja i prouzrokovao štetu lovačkom udruženju – navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Ovo je drugi izvještaj koji je podnesen tužilaštvu protiv Glamočaka, a u prvom mu je prije tri mjeseca na teret stavljeno da je u više navrata izdavao dozvole za lov, iako je na snazi zabrana lova. Tada su pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili pretres prostorija Lovačkog udruženja “Uzlomac” u Kotor Varošu i izuzeli dozvole za lov za koje je, prema rješenju nadležnih organa, naređeno da budu vraćene Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Skupština Lovačkog udruženja “Uzlomac” smijenila je prije nekoliko mjeseci Glamočaka i umjesto njega imenovala Milana Vasiljevića. Glamočak je, međutim, odbio da preda dužnost zbog čega je na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede republički inspektor za šumarstvo i lovstvo zabranio lov dok ta situacija ne bude riješena.

1 Comment

  1. Dobro bi bilo podnijeti tuzbu protiv Snsd koji su svojim ucjenana i prijetnjama protjerali Srpski narod.Ali dobro je i ovo za pocetak da se zastite zivotinje.Sad jedino ne znam koliko je isto takvih dotvola izdao Snsd jer licno poznajem mnoge koji su preko Snsd kao njihovi aktivisti dobili dozvole.Ovim drugima su dizali dazbine da su ih se sami morali odreci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*