Glamočak: Nema zabrane, lovcima sam podijelio dozvole za lov

Nedeljko Glamočak, koji je nedavno smijenjen sa čela Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš, ali ne želi da pred dužnost novoizabranom predsjedniku Milanu Vasiljeviću jer smatra da je ta odluka Skupoštine nelegalna, izjavio je danas za “Moj Kotor Varoš” da će sutra kao što je i planirano otvoriti lov.

Glamočak ne odustaje od otvaranja lova uprkos zabrani za kojom je zbog nesuglasica u “Uzlomcu” poseglo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

– Nema zabrane, do jutros nikakav zvanični dokument nije stigao od ministarstva, tako da sam danas podijelio dozvole lovcima za lov jer sam to obavezan uraditi 24 časa prije lova. Kruži neki papir sumnjivog porijekla sa pečatom ministarstva pa sam danas uputio dopis ministru da nas zvanično obavijesti da li je neko zloupotrijebio njega i njegovo ministarstvo i cekam odgovor. Do tada sam lovcima poželio dobar pogled – rekao je Glamočak.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uputilo je novom rukovodstvu “Uzlomca” dopis u kojem ih je obavijestilo da je zabranilo lov u lovištu koje je dato na korišćenje Lovačkom udruženju “Uzlomac” Kotor Varoš dok ne bude razriješena situacija u ovom udruženju nastala nakon izborne Skupštine na kojoj je razriješen Glamočak i umjesto njega imenovan Vasiljević.

– S obzirom na nastalu situaciju nije jasno ko je trenutno ovlašćeno lice za zastupanje Lovačkog udruženja “Uzlomac” koje bi vršilo izdavanje dozvola za lov i drugih akata zbog čega tražimo od svih aktera udruženja da se ne dozvoli, odnosno obustavi izvršenje lova divljači dok se ne riješi sporna situacija u udruženju. Obustava lova u trenutnoj situaciji je neophodna zbog mogućih zloupotreba, zaštite divljači i lovišta, ali i zbog bezbjednosnih razloga – navedeno je u dopisu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Borisa Pašalića.

Ministarstvo je zadužilo kotorvaroško udruženje da ih nakon rješavanja sporne situacije u udruženju o tome obavijeste kako bi mogli nastaviti korišćenje lovišta u skladu sa ranije sklopljenim ugovorom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*