Glamočak: Kotorvaroške policajce progone, Orić ne može biti osuđen

Poptpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak ocijenio je da je oslobađajućom presudom ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću BiH pokazala da nije pravna država i da je pravda još u mraku, a provosuđe u sjenci politike.

– Oslobađajuća presuda Oriću ponizila je srodnike žrtava ubijenih u ratu i porodice koje traže pravdu za svoje nastradale. Ovih dana definitivno je umrla pravda u BiH. Ova presuda je donesena pod uticajem politike, vjerovatno bošnjačke politike i bošnjačkih stranaka, koje utiču na Sud BiH da se ne rješavaju predmeti korupcije i kriminala. Sud i Tužilaštvo BiH su formirani politikama SNSD-a, HDZ-a i SDA koje se i danas nadopunjuju. I kako objasniti da Orić nije kriv za ubistva i naređivanje ubistava i da je oslobođen, a da pred sudovima RS i BiH odgovaraju rezervni policajci iz Kotor Varoša koji nikoga nisu ubili i nisu bili u mogućnosti da nikom narede ubistva – rekao je Glamočak ilustrujući to primjerima  Ranka Stojanovića koji je osuđen u banjalučkom sudu i Duška Maksimovića kojem sudi Sud BiH.

Glamočak je predložio da odmah iz zatvora budu pušteni svi ljudi koji su osuđeni za ratne zločine i izdržavaju kaznu u zatvorima u RS. Takođe je predložio da Vlada RS stane iza svih lica kojima je u toku proces pred Sudom BiH, da oni ne idu više na ročišta, te da ih pravno i materijalno obezbijedi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*