Glamočak blizu izbora za potpredsjednika SDS-a

Predsjednik Opštinskog odbora Kotor Varoš i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Glamočak ima velike šanse da bude izabran za potrpredsjednika stranke.

SDS će na današnjoj sjednici Glavnog odbora u Bijeljini birati članove tog tijela, koji će potom imati zadatak da izabere devet potpredsjednika, odnosno po jednog iz svake izborne jedinice u RS.

Ukoliko mjerilo budu rezultati prošlogodišnjih lokalnih izbora, Glamočak bi trebao biti izabran za potpredsjednika SDS-a iz banjalučke izborne jedinice jer je kotorvaroški odbor jedini ostvario pobjedu i formirao stabilnu vlast. Ovoj izbornoj jedinici osim Kotor Varoša pripadaju i Banjaluka, Čelinac, Kneževo, Mrkonjić Grad, Šipovo, Petrovac, Istočni Drvar, Ribnik, Jezero i Kupres.

Do sada je potpredsjednik SDS-a iz ove izborne jedinice bio Ognjen Tadić, ali je on poslije sukoba sa vrhom stranke podnio ostavku. S obzirom da je banjalučki SDS u raspadu, to značajno povećava Glamočakove šanse, jer kao njegov glavni konkurent u javnosti kotira poslanik iz Banjaluke Davor Šešić.

Mnogi opštinski odbori iz banjalučke izborne jedinice su već pominjali moje ime i predlagali me, ali sve ćemo ostaviti za zvanične organe stranke rekao je Glamočak i dodao da u SDS-u postoji visok nivo međusobnog uvažavanja bez obzira na medijsku pompu koja se diže i iz koje proizilazi da u stranci ništa ne funkcioniše.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*